• Ελληνικά
  • English
Anna Lindh Foundation

Anna Lindh Foundation

Anna Lindh Foundation

Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας που δημιουργήθηκε και από τα 37 κράτη μέλη της. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004 και χρηματοδοτείται από κοινού από τα 37 κράτη-μέλη της Συνεργασίας με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για φορέα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και την υιοθέτηση μίας συμπεριφοράς φιλοξενίας και σεβασμού.

Επιπλέον, πρόκειται για τον πρώτο Ευρω-Μεσογειακό φορέα που εδρεύει σε χώρα εκτός  Ε.Ε., με βάση την Αίγυπτο.  Συγκεκριμένα, το ίδρυμα στεγάζεται στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και στο Σουηδικό Ινστιτούτο. Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους και οργανώσεις των δύο πλευρών της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου, μέσω της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Ωστόσο, σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο διάλογος δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά το μέσον για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους διάκρισης, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Μέσω του διαλόγου, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές που πρεσβεύουν τα μέλη κι οι ομάδες των κοινωνιών αυτών.

Η νεολαία ως κοινωνική ομάδα, η εκπαίδευση των νέων, καθώς και οι μετανάστες αποτελούν προτεραιότητες στον προγραμματισμό του Ιδρύματος Anna Lindh. 

Το Ίδρυμα λειτουργεί ως Δίκτυο Δικτύων, 37 Εθνικών Δικτύων. Μέλη αυτών των δικτύων μπορούν να γίνουν μη-κυβερνητικοί οργανισμοί  και άλλοι πολιτιστικοί φορείς που ενδιαφέρονται για τους σκοπούς του Ιδρύματος και δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

  • των γραμμάτων και τεχνών
  • της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • του εκδημοκρατισμού, των Ανθρωπίνων, δικαιωμάτων και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία 
  • της νεολαίας
  • της εκπαίδευσης και επικοινωνίας
  • της επιστημονικής έρευνας
  • του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών του,  επιδιώκει  να συνεργαστεί στενά με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ καθώς και με άλλους ιδιωτικούς και κυβερνητικούς πολιτιστικούς φορείς.

Ο ρόλος των Εθνικών Δικτύων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Για το λόγο αυτό το Ίδρυμα Anna Lindh δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Περισσότερα για Ίδρυμα Anna Lindh:

http://www.annalindhfoundation.org/

Ποία ήταν η Anna Lindh:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Lindh

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.