• Ελληνικά
  • English
ACIL: "Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη

ACIL: "Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη

ACIL: "Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη

Το “ACIL: Active Citizens Laboratory αναζητά 25 νέους- νέες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους γύρω από την έννοια του ενεργού πολίτη, αλλά και μέλη οργανώσεων ή ομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην τοπική κοινωνία. Οι συμμετέχοντες, 18 έως 35 χρονών, δεσμεύονται ότι θα πάρουν μέρος σε όλες τις φάσεις της κατάρτισης και κρίνεται σημαντικό να ενδιαφέρονται για συνέχιση του προγράμματος και μελλοντικές δραστηριότητες. Το κάλεσμα απευθύνεται κυρίως σε όσους διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση όσους είναι σε θέση να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα διαμονής και διατροφής.

Η δράση φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για τη σημασία της ύπαρξης ενεργών πολιτών, να προβληματίσει και προσφέρει νέες γνώσεις και δεξιότητες. Με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων και των εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς, οι νέοι θα προσεγγίσουν διάφορες θεματικές όπως, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα του πολίτη, την κοινωνία των πολιτών, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, το σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν στη διοργάνωση της πενθήμερης κατάρτισης είναι μέλη του ελληνικού δικτύου Anna Lindh και διαθέτουν πολυετή εμπειρία πάνω σε κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ανάλογα με τη θεματική πάνω στην οποία δραστηριοποιούνται, θα υλοποιήσουν εργαστήρια τυπικής και μη τυπικής μάθησης, με στόχο την πολύπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από την έννοια του ενεργού πολίτη. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, ΑΝΤΙΓΟΝΗ,  Η ΑΡΣΙΣ, UNESCO youth club of Thessaloniki, "Επί Σκοπόν", Α.Ε.Ν.Α.Ο (Άτυπη Εκπαίδευση Νέων Άνευ Ορίων), ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Κορδελιού-Ευόσμου, Praxis, Public Benefits, Club Serres of Unesco.

Εθνικά Προγράμματα

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο διοργάνωσε, όπως και κάθε χρόνο, το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τρεις ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε ένα τρίπτυχο θεμάτων που παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη «Η Μετάφραση για το Διάλογο» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Άννα Λιντ στη Σλοβενία από 23 έως 24 Ιουνίου 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας, το

Present project, consisting of 20 participants from 10 different partner organisations,
of ALF's hellenic network, addresses social issues through intercultural dialogue
education. The activities of this project will be based on combined formal and nonformal

Το τριήμερο 23-25/09/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου, καθώς και οι επικεφαλής του δικτύου της Βουλγαρίας.

United Societies of Balkans organises every 15 days INFO DAYs for the educational opportunities for Youth, that different institutions offer such as the Anna-Lindh Foundation, Erasmus+, Council of Europe etc.

“The Seagull”, by the Greek Georgios Ampatzidis, has won first prize of the 2015 Euro-Mediterranean literary contest annually organised by the IEMed and the Anna Lindh Foundation.

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.