• Ελληνικά
  • English
National Network Meeting 26-27/09/2015, Thessaloniki

National Network Meeting 26-27/09/2015, Thessaloniki

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Θεσσαλονίκη υλοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του εθνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 φορέων/μέλη της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου συζητήθηκαν εσωτερικά θέματα του δικτύου αναφορικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους, τις δυνατότητες συνεργασιών, ενημερώθηκαν για τις αλλαγές του δικτύου και τις ευκαιρίες υποστήριξης των δράσεων τους από αυτό, καθώς και κατέληξαν σε προτάσεις που θα συζητηθούν στην ετήσια συνάντηση των επικεφαλών του δικτύου τον Νοέμβριο. Την Κυριακή έγινε η εκλογή των 3 φορέων focal points της Ελλάδας («Το Σπίτι της Ρόδου» για την Ανατολική Ελλάδα, η «Αντιγόνη» για την Βόρεια Ελλάδα και το “Impact Hub” για την Νότια Ελλάδα) οι οποίοι θα υποστηρίξουν αποκεντρωτικά το δίκτυο. Τέλος έγινε συζήτηση για την στρατηγική επικοινωνίας του δικτύου τόσο εσωτερικά, τόσο και εξωτερικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δίκτυο και τις δυνατότητες μέσω αυτού στο http://www.annalindhfoundation.org/ και στον συν επικεφαλή του δικτύουwww.usbngo.gr

 

 

Εθνικά Προγράμματα

ACIL: "Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη

Το “ACIL: Active Citizens Laboratory αναζητά 25 νέους- νέες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους γύρω από την έννοια του ενεργού πολίτη, αλλά και μέλη οργανώσεων ή ομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην τοπική κοινωνία.

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη «Η Μετάφραση για το Διάλογο» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Άννα Λιντ στη Σλοβενία από 23 έως 24 Ιουνίου 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας, το

Present project, consisting of 20 participants from 10 different partner organisations,
of ALF's hellenic network, addresses social issues through intercultural dialogue
education. The activities of this project will be based on combined formal and nonformal

United Societies of Balkans organises every 15 days INFO DAYs for the educational opportunities for Youth, that different institutions offer such as the Anna-Lindh Foundation, Erasmus+, Council of Europe etc.

Το τριήμερο 23-25/09/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου, καθώς και οι επικεφαλής του δικτύου της Βουλγαρίας.

“The Seagull”, by the Greek Georgios Ampatzidis, has won first prize of the 2015 Euro-Mediterranean literary contest annually organised by the IEMed and the Anna Lindh Foundation.

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο διοργάνωσε, όπως και κάθε χρόνο, το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τρεις ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε ένα τρίπτυχο θεμάτων που παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.