• Ελληνικά
  • English
Διαγωνισμός Φωτογραφίας "SolidArt"

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "SolidArt"

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "SolidArt"

SolidArt

Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη στον καιρό της πανδημίας

 

Το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνει έναν Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που έχει στόχο να δείξει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο δεν έχουν εκλείψει.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να μας αποστείλουν από μία φωτογραφία που αποτυπώνει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον ανθρωπισμό.

 

Όροι συμμετοχής

 

1)    Οι φωτογραφίες πρέπει να έχει τραβηχτεί μετά τον Μάρτιο του 2020.

2)    Οι  φωτογραφίες πρέπει να έχουν τραβηχτεί στην επικράτεια  της Ελληνικής Δημοκρατίας.

3)    Στο Διαγωνισμό δύνανται να λάβουν μέρος μόνο κάτοικοι της Ελλάδας, άνω των 18 ετών.

4)    Προβλέπεται η υποβολή έργων από ομάδες, άτυπες ή τυπικές. Μέλη ομάδων που θα υποβάλλουν έργα, δεν δύνανται να υποβάλλουν ατομικά έργο προς υποψηφιότητα.

5)    Γίνονται δεκτές αποκλειστικά φωτογραφίες από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Υποψηφιότητες που θα καταστούν ύποπτες για κλεψιτυπία, εξαιρούνται και αποκλείονται από τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό

6)    Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτόματα προβλέπει τη συναίνεση του υποβάλλοντα στη χρήση και αξιοποίηση των έργων του σε εκθέσεις και την δημοσίευσή τους στον κατάλογο των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και στις ιστοσελίδες των οργανωτών. Τα πνευματικά δικαιώματα διαφυλάσσονται, ως επίσης το όνομα του δημιουργού των φωτογραφιών αναφέρεται στις εκθέσεις και στον κατάλογο. Ο δημιουργός των δημοσιευμένων έργων δεν δύναται να αξιώσει αμοιβές ή αποζημιώσεις για οποιαδήποτε χρήση και δημοσίευση του έργου του στα πλαίσια του Διαγωνισμού.

7)    Δεν απαιτείται χρηματική συμβολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

8)    Τα υποβληθέντα έργα δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί σε άλλους διαγωνισμούς και δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί με καθοιονδήποτε τρόπο σε εμπορική ή επ’αμοιβή εφαρμογή. Σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων με τρίτους, αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποζημίωση και ικανοποίηση των μερών είναι ο δημιουργός.

 

Προϋποθέσεις διαγωνισμού

 

1)    Γίνονται δεκτές φωτογραφίες ηλεκτρονικά, σε ψηφιακή μορφή jpg/png/pdf/tiff, με μέγεθος τουλάχιστον 2000x2000 pixel.

2)    O μέγιστος αριθμός των υποβληθέντων φωτογραφιών είναι μία φωτογραφία ανά συμμετέχοντα.

3)    Επιτρέπεται η τροποποίηση των φωτογραφιών με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, σε βαθμό τέτοιο που να παραμένουν φωτογραφίες, χωρίς την προσθήκη γραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων υπογραφής δημιουργού, σημείωσης copyright και δικαιωμάτων.

4)    Οι φωτογραφίες δύναται να απορριφθούν  στις ακόλουθες περιπτώσεις: i) είναι άσχετες με το θέμα του Διαγωνισμού ii) έχουν χαμηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και χαμηλή ποιότητα iii) εάν στα υποβαλλόμενα έργα διακριθούν στοιχεία βίας, ρατσισμού και  θρησκευτικής εχθρότητας, και iv) διαπιστωθεί κλεψιτυπία.

5)    Για να λάβετε συμμετοχή πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

 

Διαδικασία

 

Ο Διαγωνισμός φωτογραφίας ξεκινάει στις 28 Φεβρουαρίου 2021  και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου 2021 με πιθανότητα παράτασης.

Στάδια Διαγωνισμού

1) 28/2/21 έως 18/4/21: Υποβολή έργων για συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην φόρμα συμμετοχής εδώ. 

2) 19/4/21 έως 20/5/21: Αξιολόγηση των υποβληθέντων έργων από την αρμόδια επιτροπή και  επιλογή έως και 10 καλύτερων φωτογραφιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι: i. Ταύτιση με τη θεματική, ii. Πρωτοτυπία ιδέας και περιεχομένου, iii. Καλλιτεχνικό επίπεδο  έργου,  τεχνοτροπία, εκφραστικότητα, iv. Τεχνική και  ποιότητα εκτέλεσης.

3) 21/5/21 έως 10/6/21: Οι καλύτερες φωτογραφίας σε δημόσια διαβούλευση με ψηφοφορία κοινού. (πιθανότητα παράτασης)

4) Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους συμμετέχοντες, περνούν στην τελική φάση και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο τον Μάιο και να παρευρεθούν στην Ετήσια Εθνική Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων καλύπτεται από τη διοργάνωση, με κάθε επιφύλαξη για την πορεία την πανδημίας και την πραγματοποίηση της Συνάντησης.

5) Κατά τη διάρκεια της εθνικής συνάντησης θα βραβευτεί η καλύτερη φωτογραφία με βάση την ψήφο του κοινού. 

 

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν σε πολιτιστικό χώρο της Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοδικές εκθέσεις.

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@alfhellas.gr.  

Διαβάστε Επίσης

Εισαγωγή στη Σοσιοκρατία | Μία μέθοδος αποδοτικών συναντήσεων και λήψης αποφάσεων με συναίνεση
21 Ιουν 2021

Σε ποιες καταστάσεις οι Οργανώσεις/ εταιρείες / συνεταιρισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Σοσιοκρατία;

Tips and Hints for a proper digital identity for a CVO
20 Ιουν 2021

 

Tips and Hints for a proper digital identity for a CVO

 

Ψηφίστε την καλύτερη φωτογραφία!
07 Μάιος 2021

Το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνει έναν Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που έχει στόχο να δείξει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον

Το WELCOMMON HOSTEL η καλύτερη δράση της χρονιάς!
15 Ιαν 2021

 

Η ψηφοφορία για την καλύτερη δράση της χρονιάς ολοκληρώθηκε και ανέδειξει στην πρώτη θέση το WELCOMMON HOSTEL: we offer accommodation and education for refugees in Athens during COVID-19 του φορέα "Άνεμος Ανανέωσης" με ποσοστό 27,1%!

Ψηφίστε την καλύτερη δράση της χρονιάς!
04 Ιαν 2021

Το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh βραβεύει την καλύτερη δράση μεταξύ των μελών του για την περίοδο 2019-2020!

Biennale Habitat 2020-2022: “Human Values and Human Thinking in the Mediterranean - Reflecting on changes : emerging issues and new horizons”
07 Ιουλ 2020

Biennale Habitat 2020-2022 - third international webinar - 16th July at 15.00 (CEST) “Human Values and Human Thinking in the Mediterranean - Reflecting on changes : emerging issues and new horizons”

Newsletter - Ιούλιος 2020
03 Ιουλ 2020

Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το Newsletter του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh για τον μήνα Ιούλιο! 

 

Newsletter - Ιούλιος 2020

Λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους "A sea of Words 2020"
19 Μαρ 2020

 

Για μια ακόμη χρονία το ΙΕΜed και το Ίδρυμα Anna Lindh διοργανώνουν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό νεολαίας "A sea of Words 2020". 

Annual Heads of Network Meeting
01 Νοε 2019

 

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των επικεφαλής των εθνικών δικτύων των χωρών μελών του Ιδρύματος Anna Lindh! 

The Athens’s Debate
16 Ιουλ 2019

The Greek National Network has been active in the month of May, by hosting activities but also opening a new space for outreach and action. In that respect, in the mids of it hosted a debate and a meeting of the members of ALF in Athens.

Στο γραφείο του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης
16 Ιουλ 2019

Το pre-Forum  του Forum του 2020, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη!

Euromed Women's Forum - Jordan
03 Ιουν 2019

Το ίδρυμα Anna Lindh διοργανώνει στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2019 το Euromed Women for Dialogue Forum.

06 Μάιος 2019

Το Ίδρυμα AnnaLindh και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (EuropeDirect ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh, και τη Λέσχη debating της Νομικής Σχολής Αθηνών, θα παρουσιάσουν το υποστηριζόμενο από τη

20 Μαρ 2019

Όπως γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια, ο ισπανικός οργανισμός European Institute of the Mediterranean (IEMed) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού συγγραφής "A SEA OF WORDS".

09 Ιουν 2017

Το τριήμερο 12-14/05/2017 πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου.

24 Απρ 2017

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις 48 συμμετοχές για τον διαγωνισμό φωτογραφίας “50 Sides of Greece”.

31 Μαρ 2017

Όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια, ο ισπανικός οργανισμός European Institute of the Mediterranean (IEMed) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού συγγραφής "A SEA OF WORDS".

28 Μαρ 2017

Ο βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι μέσα από τη φωτογραφική τέχνη να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση της Ελλάδας, το περιβάλλον των αστικών κέντρων και της επαρχίας της χώρας, να αναδείξει διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων, του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους, να

28 Φεβ 2017

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συναντηθούν εκπρόσωποι των φορέων/μελών του ελληνικού δικτύου.

18 Οκτ 2016

Το τριήμερο 23-25/09/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου, καθώς και οι επικεφαλής του δικτύου της Βουλγαρίας.

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.