
Το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνει έναν Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που έχει στόχο να δείξει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο δεν έχουν εκλείψει.
Οι συμμετέχοντες καλέστηκαν να μας αποστείλουν από μία φωτογραφία που αποτυπώνει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον ανθρωπισμό.
Η επιτροπή επέλεξε τις 9 καλύτερες από τις οποίες μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας!
Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους συμμετέχοντες, περνούν στην τελική φάση και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο τον Μάιο και να παρευρεθούν στην Ετήσια Εθνική Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων καλύπτεται από τη διοργάνωση, με κάθε επιφύλαξη για την πορεία την πανδημίας και την πραγματοποίηση της Συνάντησης. Κατά τη διάρκεια της εθνικής συνάντησης θα βραβευτεί η καλύτερη φωτογραφία με βάση την ψήφο του κοινού.
Σε περίπτωση που το ταξίδι στη Ρόδο δεν πραγματοποιηθεί, οι νικητές θα επιλέξουν φωτογραφικά είδη & αξεσουάρ αξίας 250 ευρώ για τον πρώτο, 150 ευρώ για τον δεύτερο και 100 ευρώ για τον τρίτο και το δίκτυο θα προχωρήσει στην αγορά τους.
*Δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση εδώ και ψηφίστε εδώ!*
Maya Muse - Η αίσθηση της συντροφιάς που δημιουργούν τα ανοιχτά παράθυρα
Θεσσαλονίκη, 07/03/2021
Όταν ξυπνάω τα πρωινά της πανδημίας έχω την ανάγκη για ελπίδα, συντροφιά και αισιοδοξία. Αυτή την αίσθηση την αντλώ από τα ανοιχτά παράθυρα του αστικού τοπίου που βλέπω από το παράθυρό μου. Και έτσι ξέρω πώς δεν είμαι μόνη.
Δαμκαλή Βιλελμίνη - Είμαστε ένα θαύμα
Σαμοθράκη, 10/08/2020
Η φωτογραφία τραβήχτηκε ένα απόγευμα στο δημοτικό κάμπινγκ της Σαμοθράκης μετά από μια συνέλευση των θαμώνων για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Είδα δυο άτομα να γνωρίζονται μετά το πέρας της συνέλευσης. Το μάτι μου ασυναίσθητα τους ακολούθησε, πέρασαν μαζί τον φράχτη και ο ένας έδειχνε στον άλλο το βουνό που έστεκε θεόρατο πίσω μας. Αμέσως σκέφτηκα πως από μια συνέλευση αλληλεγγύης, γεννιόταν μια πιθανή αγάπη και την απαθανάτισα για να μου θυμίζει πως σε αυτόν τον κόσμο ο ένας για τον άλλο είμαστε ένα θαύμα που συμβαίνει σε ανύποπτο χρόνο, και όσο υπάρχει αυτό το θαύμα θα υπάρχει και η ανθρωπιά στη γη. Περνάμε δύσκολα και θα συνεχίσουμε να περνάμε δύσκολα όμως η αγάπη, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη θα συνεχίσουν να ανθίζουν μέσα στα δύσκολα, σαν ένα θαύμα
Αθανάσιος Δήμου- The fire watcher....O Παρατηρητής της Φωτιάς
Παρατηρητήριο Υμηττός, 18/05/2020
Εν μέσω μικρού διαλείμματος της 1ης καραντίνας, σε άνοδο προς τα μονοπάτια του Υμηττού, συνάντησα τον Παρατηρητή της Φωτιάς...στεκόταν στο πόστο του όπως και κάθε μέρα χωρίς διακοπή και μέσω καραντίνας, πραγματοποιώντας το μεγαλειώδες ανθρωπιστικό του έργο με κουράγιο και υπομονή!!!!
Αντιγόνη Καρνεσιώτη - Όταν η Πόλη Κοιμάται, Φως Μοιράζεται στα πιο Σκοτεινά Σοκάκια
Αθήνα, 18/03/2021
Για πολλά συναπτά έτη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ, ο Πλησίον βγαίνει και μοιράζει φαγητό στους συνανθρώπους μας σε γειτονιές, στέκια και καβάντζες στο κέντρο της Αθήνας. Ο Πλησίον απαρτίζεται από μια αλληλέγγυα παρέα που πέρα από το μοίρασμα φαγητού, μοιράζεται δυνατούς, χρόνιους δεσμούς φιλίας με τους ανθρώπους στο δρόμο. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, έχουμε αναγκαστεί, κι εμείς αλλά και οι φίλοι μας στο δρόμο, να τα λέμε διαφορετικά. Όμως δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Ακόμα και αν οι κοινωνικές σχέσεις έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, εμείς είμαστε εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ να ψάχνουμε τους φίλους μας σε σοκάκια να τους δώσουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να ανταλλάξουμε μια κουβέντα και πάνω απ' όλα να βρούμε τη ζεστασιά στην παρέα του Πλησίον.
Νικόλαος Κελεμουρίδης - Όταν το "πλάι σου για πάντα" είχε νόημα...
Θεσσαλονίκη, 03/03/2021
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κάθε πρωί με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη περπατάει υποβασταζόμενο την παραλία της Θεσσαλονίκης. Ντυμένοι ζεστά στις κρύες μέρες, με ομπλρέλα κάτω από την οποία χωρούν και οι δύο τις ημέρες που βρέχει και με καπέλο τις ημέρες με ήλιο, αυτό το δείγμα παντοτινής αγάπης και προσήλωσης κάνει την πρωινή του βόλτα, όπως μαζί κάνουν βόλτα στην ίδια την ζωή...
Ευθύμιος Κουρτίδης - Love vs covid
Θεσσαλονίκη, Άνω Πόλη, 01/11/2020
Δύο νέοι σε έναν ρομαντικό περίπατο, κατεβάζουν τις μάσκες για να φιληθούν. Ο έρωτας πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Η ζωή δεν σταματά.
Χρήστος Μαγουλάς - «Χείρα Βοηθείας»
Ερημική Πλατεία της Αθήνας, Φεβρουάριος 2021
Στις αρχές του 2021, σε μια ερημική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας -εν μέσω ενός αυστηρού lockdown και μιας καλπάζουσας πανδημίας- ένας ηλικιωμένος άνθρωπος αποδεικνύει (με έναν συγκινητικό τρόπο) ότι η πατρική αγάπη είναι αστείρευτη και ότι η υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στο παιδί του πάντα, δεν είναι απλά μεγάλα λόγια.
Βασιλική Λιόλιου - Η ελπίδα είναι εκεί έξω
Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2020
Δύο αρκουδάκια κοιτάζουν από το παράθυρο της "Οδού Ελπίδας". Κοιτώντας τη ζωή να περνάει από μέσα και την ελπίδα γεννιέται εκεί έξω.
Σταυρούλα Συγκούνα - Μετακίνηση 6- Μάσκα με μύτη έξω
Ιωάννινα, 22/01/2021
Σχεδόν κάθε μέρα περνάω από εκείνο το σημείο. Γειτονιά. Στάθηκα μια μέρα και κοιτούσα την κοπέλα στον τοίχο. Τα κηδειόχαρτα έχουν καλύψει το στόμα της. Μιλιά... Καθημερινά οι περαστικοί κοντοστέκονται να δουν ποιος έφυγε. Και αυτή; Αμίλητη. Με μια μάσκα και την μύτη απέξω.
Και οι οκτώ φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν σε πολιτιστικό χώρο της Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοδικές εκθέσεις.