• Ελληνικά
  • English
ΑΝΤΙΓΟΝΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ εχει ως κυριο στοχο την εξασφαλιση των ανθρωπινων δικαιωματων για ολους τους ανθρωπους χωρις διακριση με βαση το φυλο, τη φυλη, την καταγωγη, τη γλωσσα, το θρησκευμα, τον σεξουαλικο προσανατολισμο, το οικονομικο, κοινωνικο, μορφωτικο επιπεδο κ.α. Εργαζεται προς την επιτευξη του στοχου αυτου μεσα απο προγραμματα και εθελοντικες δρασεις για την πληρη ενταξη ομαδων που αποκαλουνται ευπαθεις / ευαλωτες (προσφυγες και μεταναστες/ριες, ανθρωποι με αναπηριες, ανεργοι/ες, Ρομα κ.α.) οπως για παραδειγμα εκπαιδευτικα προγραμματα, σεμιναρια καταρτισης, προγραμματα ψυχοκοινωνικης υποστηριξης, μαθηματα γλωσσων κ.α. καθως και μεσα απο δρασεις ενημερωσης και ευαισθητοποιησης του ευρυτερου κοινωνικου αυνολου (ημεριδες, βιωματικα σεμιναρια, στρογγυλες τραπεζες).


Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ συνεργάζεται με την ελληνικη σχολικη κοινοτητα σταθερα απο το 2012 με ποικιλα προγραμματα και δρασεις μη τυπικης εκπαιδευσης για τα ανθρωπινα δικαιωματα.
Η οργανωση διεξαγει ερευνα στον τομεα της μη διακρισης και των δικαιωματων, λειτουργει ως focal point του FRA της ΕΕ ενω διατηρει και εκδοσεις βιβλιων με θεματολογια σχετικη με τον τιτλο της (κοινωνικη οικολογια, κλιματικη αλλαγη, κοινωνικα κινηματα, μειονοτικες ομαδες, ειρηνικη επιλυση συγκρουσεων κ.α.).

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,
Οργάνωση: 
Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@antigone.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Παυλίνα Λαζαρίδου
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2310285688
Διεύθυνση: 
ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 29Α, 546 30, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.