• Ελληνικά
  • English
ΓΑΚ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΑΚ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ με έδρα τα Ιωάννινα ιδρύθηκε με ειδικό Νόμο 3404/17-10-2005, άρθρο 21 (ΦΕΚ 260, τεύχος Α΄).
Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν και εκτεθούν τα υπάρχοντα στην έδρα του Αρχείου ιστορικά τεκμήρια και διάσπαρτες ιδιωτικές αρχειακές συλλογές από χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αυστραλίας, Αφρικής και ΗΠΑ που αφορούν δραστηριότητες γνωστών και επιφανών Ηπειρωτών.
Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου, στο ισόγειο του κτηρίου στέγασης των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί-Σεράι), βρίσκεται υπό κατασκευή και εγκαινιάζει μια νέα επικοινωνιακή πολιτική με τη δημιουργία ιστότοπου www.epirotes.gr, τη συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού και σημειολογική αναφορά-έκθεση-αναζήτηση-συνάντηση των απανταχού απόδημων ηπειρωτών. Οι προσωπογραφίες των Ηπειρωτών με το σκηνοθετημένο video με touch screen, δίπλα σε κάθε προσωπογραφία και ο παγκόσμιος δημόσιος χώρος, ως χώρος δράσης τους, όπως απεικονίζεται στο αρχειακό υλικό, το οποίο φυλάσσεται και εκτίθεται στα ειδικά ερμάρια κάτω από κάθε μια προσωπογραφία, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές έκθεσης του αρχειακού υλικού, προβάλλουν τις πολιτισμικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της Ηπείρου στις αρχές του 20ου αι.

Ο δημόσιος χώρος περιλαμβάνει:
• τον πολιτικό χώρο, που ορίζεται ως η σφαίρα της λήψης πολιτικών αποφάσεων, η περιοχή όπου ασκείται η πολιτική εξουσία.
• τον οικονομικό χώρο, που ορίζεται ως η σφαίρα της λήψης οικονομικών αποφάσεων, η περιοχή όπου ασκείται η οικονομική εξουσία σε σχέση με τις ευρείες οικονομικές επιλογές που κάθε κοινωνία πρέπει να κάνει.
• το κοινωνικό χώρο, που ορίζεται ως η σφαίρα λήψης αποφάσεων στο χώρο εργασίας, στους χώρους εκπαίδευσης ή σε άλλους οικονομικούς ή πολιτιστικούς θεσμούς που αποτελούν συστατικά στοιχεία της δημοκρατικής κοινωνίας
• τον οικολογικό χώρο, ο οποίος ορίζεται ως η σφαίρα των σχέσεων μεταξύ της κοινωνίας και της φύσης.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Τέχνες και πολιτισμός, Πολιτικά/Έρευνα/Επιστήμη
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Δημόσιος Τομέας
E-mail: 
martharpap@yahoo.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Μάρθα Παπαδοπούλου
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2651034469
Διεύθυνση: 
Δ.ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ & ΓΛΥΚΗΔΩΝ, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.