• Ελληνικά
  • English
IONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE

IONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE

Το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού λειτουργεί σε Παγκόσμιο περιβάλλον στους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Τεχνών και της Έρευνας.
Η Διεθνής Στρατηγική του Ιδρύματος, σύμφωνα με την Ιδρυτική Πράξη,αγκαλιάζει τις ανάγκες παγκοσμιοποίησης του Ακαδημαϊκού κόσμου και του κόσμου της Τέχνης. Η γνώση, η ακαδημαϊκή έρευνα και η πέραν των συνόρων καινοτομία συνιστούν το βασικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου. Οι αυξανόμενες ανάγκες στα επαγγελματικά περιβάλλοντα, οι υψηλές απαιτήσεις των αγορών εργασίας, οι συνεχείς αλλαγές στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι γρήγορες οικονομικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές μεταβολές, περιβαλλοντικά ζητήματα, προκλήσεις μετανάστευσης σε νέες πολυπολιτισμικές κοινότητες παγκοσμίως, θέματα σταθερότητας και ταχέως μεταβαλλόμενες κοινωνίες είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν.
Η Εκπαίδευση είναι το βασικό στοιχείο του προγράμματος, που πραγματοποιείται με τη δημιουργία διαδρομών που συνδέουν τον Ακαδημαϊκό κόσμο με τον κόσμο της Τέχνης πέραν συνόρων. Η σημασία της επικοινωνίας, η διαπολιτισμική κατανόηση, οι νέες γλώσσες και πρακτικές κατάρτισης, η δημιουργικότητα, οι νέες τεχνολογίες, ο πειραματισμός υιοθετούνται στο Διεθνές Πρόγραμμα του Ιονίου Κέντρου.

Το Διεθνές Πρόγραμμα του Ιονίου Κέντρου στοχεύει:
-Σε Διεθνείς συνεργασίες στους τομείς της Δημιουργίας, της Έρευνας, των Τεχνών, των Επιστημών και του Περιβάλλοντος
-Σε εισαγωγή νέων ακαδημαϊκών τομέων, κοινωνικών - εταιρικών σχέσεων και δεσμών.
-Σε εμπλουτισμό και επέκταση ενός ισχυρού διεθνούς δικτύου, με αμοιβαία οφέλη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις συνδεδεμένες κοινότητες.
-Σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινότητες εισαγάγει ένα διεθνές πρωτοποριακό μοντέλο στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Τέχνες και πολιτισμός
Οργάνωση: 
Εκπαιδευτικός Οργανισμός
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
ionionartscenter@gmail.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Σοφία Γιαννάκη Καγκάδη
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2671041126
Διεύθυνση: 
ΜΕΤΑΞΑΤΑ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.