Εκπαιδευτικό και Πoλιστικό Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ. Το StoryDoc ειδικεύεται στην παροχή εμπειρίας και τεχνογνωσίας για τη συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ στη διεθνή αγορά. Στόχος του είναι η διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων για τους επαγγελματίες και τους νέους κινηματογραφιστές σε στενή συνεργασία με τα διεθνή ιδρύματα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη ντοκιμαντέρ σε όλα τα στάδια παραγωγής, από την ιδέα έως την τελική παραγωγή και διανομή στη διεθνή αγορά. Επίσης
διοργανώνει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Υπάρχουν 3 μόνιμοι υπάλληλοι και 3-7 εμπειρογνώμονες-εξωτερικοί συνεργάτες και εκπαιδευτές περιστασιακά για τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες.
Διοργανώνει διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
1.Η Ζωή των Άλλων.
Παραγωγή 10 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από νέους από 5 χώρες, την Ελλάδα, Μάλτα, Παλαιστίνη Μαρόκο Αλγερία με θέμα - Η ζωή των άλλων. Οι ιστορίες, που τεκμηριώθηκαν, προέρχονταν από τη ζωή διαφόρων εθνοτήτων, θρησκευτικών ομάδων και μειονοτήτων στις 5 χώρες. Το πραγματοποιήσαμε με μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων από εκπαιδευτές του StoryDoc και των συνεργατών που παρακολούθησαν την παραγωγή των συμμετεχόντων. Με δελτία τύπου σε κάθε χώρα, σελίδες FB και δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων που δημιούργησαν χώρους διαλόγου για την διάδοση των αξιών του διαπολιτισμικού διαλόγου και την ποικιλομορφία της δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα: Δημόσιες προβολές των ταινιών μικρού μήκους σε κάθε πρωτεύουσα: Αθήνα / Ελλάδα, Βαλέτα / Μάλτα, Ραμάλα / Παλαιστίνη, Τάζα / Μαρόκο, Μπάτνα / Αλγερία
2.Η Άγνωστη Ζωή των Άλλων. Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν και να εκπαιδευτούν 12 νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να συνεργαστούν για τη κινηματογράφηση ντοκιμαντέρ και στις δύο χώρες. Οι νέοι ανακάλυψαν θέματα στις δύο κοινωνίες κατά την περίοδο οικονομικής κρίσης. Τα αποτελέσματα: α) 6 ντοκιμαντέρ από μικτές ομάδες Γερμανών και Ελλήνων νέων. Οι ταινίες προβλήθηκαν στην ελληνική δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Η ταινία "Calling Athens" κέρδισε ένα ειδικό βραβείο στο Jugendkulturpreis nrw 2012. Οι 6 ταινίες συμμετείχαν στο "Festival Cinema and Realite", Αθήνα, Νοέμβριος 2012. β) Δίγλωσση έκδοση με 12 ιστορίες και 6 ταινίες που διανέμονται στα γυμνάσια στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Τοποθεσία.
3. Διεθνές Ντοκιμαντέρ Αιγαίου Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2012 – σήμερα. Φεστιβάλ Κινηματογράφου με έως και 100 ταινίες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. 25 θέατρα σε 11 νησιά στο Αιγαίο. Οι τόποι διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι τα νησιά: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύρος και 6 μικρά νησιά του Αιγαίου.
4.Πρόγραμμα κατάρτισης του StoryDoc 2012 για φοιτητές των Πανεπιστημίων. Στόχος ήταν η ανάπτυξη ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες Φοιτητές. Το πρόγραμμα διήρκεσε 4 εργάσιμες ημέρες εντατικής εκπαίδευσης με έμπειρους δασκάλους και μακρόχρονη προσωπική διαβούλευση. Αποτελέσματα: 2 ταινίες, που αναπτύχθηκαν στο πρόγραμμα, ολοκληρώθηκαν και συμμετείχαν στο Int. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2013: "Μια μέρα από τη ζωή του Θάνου Λιποβάτ" -Παναγιώτης Κραβάρης και Μασάζ από τη Λάρα Κρίστεν.
5. Ραμάλα Doc 2012 Εργαστήρια 3days - Συμμετέχοντες από τη Ραμάλα και τη Γάζα (video-συνέδριο) με 4 είδη συνεδριών: Διαλέξεις, παρουσιάσεις και μαθήματα από τους δασκάλους. Ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Δημόσια προβολή ντοκιμαντέρ. Συναντήσεις για την χρηματοδότηση των ταινιών. Τα αποτελέσματα ήταν η επιλογή 4 έργων για περαιτέρω ανάπτυξη με τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο Leipzig StoryDoc 2012 (τα έξοδα που καλύπτει η HBF) και την παραγωγή 1 DVD με τις 18 ταινίες μικρού μήκους.
6.Φτιάξτε την ταινία σας. 3ημερα παραγωγικά εργαστήρια με 90 συμμετέχοντες με στόχο την παραγωγή ταινιών από νέους της Λέσβου χωρίς κινηματογραφικές ταινίες εμπειρία. Δημιουργήθηκαν 18 ταινίες / ιστοσελίδα:
https://www.youtube.com/channel/UC_so1jDrA7Fv_d5C6ZhnSsA Λέσβος / Μυτιλήνη
7. Home New Home. Η δράση με τίτλο «Home New Home» αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και την καταγραφή της σε μικρού μήκους ταινίες ντοκιμαντέρ, καθώς και να εκφράσει τις απόψεις των πολιτών των έξι χώρες φιλοξενούν πρόσφυγες και οι οποίες που χρησιμεύουν ως προσωρινά σπίτια στο δρόμο των προσφύγων προς ένα καλύτερο μέλλον. Σύριοι, Αφγανοί, Ιρακινοί και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και πολίτες από τις φιλοξενούσες χώρες συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός μικρού ντοκιμαντέρ. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε έξι πόλεις που δέχονται ροές προσφύγων: την Αθήνα και τη Λέσβο στην Ελλάδα, τη Σμύρνη στην Τουρκία, την Τυρ στον Λίβανο, το Αμάν στην Ιορδανία και τη Ραμάλα στην Παλαιστίνη.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες έπιασαν την κάμερα για πρώτη φορά. Όλοι εκπαιδεύτηκαν στην κινηματογραφική αφήγηση σε εντατικά σεμινάρια στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Λίβανο και την Παλαιστίνη από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ακαδημαϊκούς σε σχολεία, πανεπιστήμια και στρατόπεδα προσφύγων. Το έργο περιλάμβανε ένα ευρύ δίκτυο εταίρων: Δήμος Αθηναίων και Λέσβου, Ανοιχτά σχολεία. Η δραστηριότητα Home New Home υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά σχολεία των Αθηνών, πρωτοβουλίας που διοργανώνεται από την Πόλη των Αθηνών Αθήνα, Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Αττικής, Ίδρυμα Άννα Λίντ, Ινστιτούτο Goethe, ενώ η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τη δράση και την εκπαίδευση των προσφύγων υλοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η δράση Home New Home πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιών και Πολιτικής Πληροφόρησης.
Δημιουργήθηκαν 48 ταινίες μικρού μήκους.
Εκπαιδευτές, εμπειρογνώμονες και προσωπικό προέρχονται από την κινηματογραφική και οπτικοακουστική βιομηχανία, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της παραγωγής καθώς και στην εκπαίδευση.