• Ελληνικά
  • English
CLUB SERRES FOR UNESCO

CLUB SERRES FOR UNESCO

Ο Όμιλος Unesco Σερρών είναι μια ΜΚΟ που εδρεύει στις Σέρρες και περιλαμβάνει τις κύριες αξίες της UNESCO για την προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης, την ευαισθητοποίηση για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, την ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής στα κοινά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Διοικείται από ένα 9μελές συμβούλιο το οποίο συνέρχεται σε μηνιαία βάση και μεταβάλλεται σε εξαμηνιαία βάση. Το συμβούλιο επιβλέπει τις δραστηριότητες περισσότερων από 50 εθελοντών. Δεν υπάρχει τέλος συνδρομής, ούτε κάποιο είδος εσόδων για τον οργανισμό, εκτός από τις επιλεγμένες προτάσεις έργων που υποβάλλονται για χρηματοδότηση βάσει προσκλήσεων υποβολής προτάσεων της ΕΕ, οι οποίες καλύπτουν συγκεκριμένους κύκλους έργων.

Από την ίδρυσή της το 1996, ο Όμιλος UNESCO Σερρών, έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα κινητικότητας που περιλαμβάνουν ανταλλαγές, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις και έχει μεγάλη εμπειρία σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και οργάνωση εκστρατειών.
Ο κύριος τομέας ενδιαφέροντός της περιλαμβάνει δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε φοιτητές και νέους ενήλικες, επικεντρώνονται στην πολυπολιτισμικότητα, καθώς και στην προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και της ενδυνάμωσης της νεολαίας.

Συμμετέχει στην προώθηση της στοιχειώδους εκπαίδευσης, στην προστασία της φύσης και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οργάνωση στρατοπέδων έρευνας και σπουδών, στην παραγωγή περιοδικών εντύπων με ενημερωτικά έγγραφα, στη μετάφραση και / ή στην υιοθέτηση στην εθνική και τοπική γλώσσα των βασικών κείμενα και έγγραφα της ΟΥΝΕΣΚΟ και των Ηνωμένων Εθνών καθώς και ανταλλαγές νέων, εκστρατείες για τις Διεθνείς Ημέρες όπως διορίζονται από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και την UNESCO, δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προώθηση της ταυτότητας της ΕΕ, διοργάνωση σεμιναρίων, κατάρτιση.

Βασικά έγγραφα αναφοράς: Το καταστατικό του "Ομιλου Σερρών για την ΟΥΝΕΣΚΟ", το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η δήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού κ.λπ.
Μέσα από τις δραστηριότητές μας παρέχουμε υποστήριξη και τεχνογνωσία σε τοπικούς φορείς όπως ο Δήμος Σερρών, τα σχολεία, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το τοπικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας .

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Πολιτικά/Έρευνα/Επιστήμη
Οργάνωση: 
Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
serres.for.unesco@gmail.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Αικατερίνη Εμμανουηλίδου
Τηλέφωνο Κινητό: 
6932755008
Διεύθυνση: 
ΙΟΥΣΤΙΙΝΙΑΝΟΥ 19, 62124 ΣΕΡΡΕΣ

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.