• Ελληνικά
  • English
ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ

ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ

Tο ΚΕΑN είναι ανοιχτός κοινωνικός σύλλογος Νέων που αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, την ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αγωνίζεται για τη δημοκρατία , για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Νέων στην Εργασία στο περιβάλλον στη ποιότητα ζωής στην Κοινωνική Απελευθέρωση, στα πλαίσια μιας σύγχρονης δημοκρατικής και πλουραλιστικής κοινωνίας.

Το ΚΕΑΝ πιστεύει στις αξίες , της ελευθερίας , της δημοκρατίας , της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και επιδιώκει την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

Πιστεύουμε στο δικαίωμα των πολιτών, των νέων, να υπερασπίζονται το περιβάλλον και να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό και επιλέγουμε ως οργάνωση το δρόμο της μη-βίαιης, πλην όμως δυναμικής και χωρίς συμβιβασμούς, ενεργού δράσης.
Πιστεύουμε στην τεκμηριωμένη και επιστημονικά ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών. Γι’ αυτό και πραγματοποιούμε επιστημονικές αναλύσεις ,σεμινάρια και συζητήσεις.

Πιστεύουμε στις Νέες τεχνολογίες και στη χρήση τους προς όφελος των πολιτών και του πλανήτη. Γι αυτό και επιδιώκουμε να γίνουν κτήμα του καθένα εκλαϊκεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα σχετικά ζητήματα και εκπαιδεύοντας τους πολίτες στη χρήση τους.

Οι δράσεις μας:
Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες των κινημάτων των πολιτών, που υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα στη ζωή.
Προωθούμε μια άλλη μορφή κοινωνικής οργάνωσης, σύγχρονη και προοδευτική, χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και αλλοτρίωση, που στηρίζεται στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική δημοκρατία.
Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες για διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας καθώς και τη σύγχρονη συλλογική και ατομική δημιουργία.
Στηρίζουμε τις κοινωνικές μειονότητες και τα αδύναμα τμήματα του πληθυσμού στην αντίστασή τους απέναντι στις κοινωνικές διακρίσεις, την κρατική καταπίεση, τον αυταρχισμό και τη βία.
Το ΚΕΑΝ συνεργάζεται με όλους τους φορείς διεθνώς, που εμπνέονται από τις ίδιες αξίες και έχουν ανάλογους στόχους.

Oι δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγής, του πολιτισμού, της γνώσης, της οικολογίας, οι δυνάμεις των ανδρών και γυναικών, της νέας γενιάς του τόπου μας, ενωμένες σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο προοδευτικό, δημοκρατικό κοινωνικό συνασπισμό είναι η μόνη εγγύηση που οδηγεί στην υλοποίηση αυτών των οραμάτων, των στόχων και των επιλογών μας.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Περιβάλλον
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@kean.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Ηρώ Λουκά
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2102692880
Διεύθυνση: 
ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 57, 13122 ΙΛΙΟΝ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.