• Ελληνικά
  • English
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός στοχεύει στη προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και την επικοινωνία μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Το όραμά του περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και τη δημιουργία ενός δικτύο διαλόγου στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπό Κόσμο.

Το Σπίτι ιδρύθηκε το 2000 και έχει επιδείξει σημαντική συμβολή στην πολιτιστική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη της Ρόδου, συμμετέχοντας σε μεγάλα γεγονότα και όντας ένας τοπικός φορέας με διεθνή δικτύωση και συνεργασίες.

Το Σπίτι έχει δημιουργήσει διαρκείς ακαδημαϊκούς θεσμούς, όπως το βραβευμένο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου - Rhodes Model Regional Co-operation, που λαμβάνει χώρα ετήσια στη Ρόδο από το 2010.

Το 2012, το Σπίτι βραβεύθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την «προσήλωσή του στο διάλογο και την ενσωμάτωση και την υποστήριξη στην ανάπτυξη των νέων».

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Επιχειρηματικότητα, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Τέχνες και πολιτισμός, Πολιτικά/Έρευνα/Επιστήμη
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@houseofeurope-rhodes.eu
Άτομο Επικοινωνίας: 
Μιχαήλ Καβουκλής
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2241030486
Διεύθυνση: 
ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 30 & ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ, ΡΟΔΟΣ

Find us on Facebook Follow us on Twitter Find us on LinkedIn Find us on Instagram Find us on YouTube

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.