• Ελληνικά
  • English
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ

Το ερευνητικό Κέντρο MOHA ιδρύθηκε το 2006 στην Καβάλα και εδρεύει στο Ιμαρέτ και το σπίτι του Μοχάμετ Άλι Πασά της Αιγύπτου. Είναι ένας αστικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από το Ελληνικό κράτος ως Ερευνητικό Κέντρο (άρθρο 3 (2) Νόμος 4310/2014). Στόχος του MOHA είναι η συστηματική μελέτη, καταγραφή, τεκμηρίωση και διάσωση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, η οποία απαντάται στον σύγχρονο κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα, το MOHA στοχεύει στην ανάδειξη της επιρροής του αραβοισλαμικού πολιτισμού στην εξέλιξη της Δυτικής σκέψης, και την πολύτιμη συμβολή του στις επιστήμες και την τέχνη του σύγχρονου κόσμου.

Οι δραστηριότητες του MOHA είναι αφιερωμένες στην έρευνα και τη διάδοση των ανθρωπιστικών επιστημών, των επιστημονικών εφευρέσεων και των τεχνολογικών καινοτομιών του χρυσού αιώνα της ισλαμικής ιστορίας, σε ένα αυστηρά μη θρησκευτικό, μη πολιτικό περιβάλλον.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Τέχνες και πολιτισμός
Οργάνωση: 
Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@moha.center
Άτομο Επικοινωνίας: 
Ισμήνη Μίχα
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2510620154
Διεύθυνση: 
Α' ΠΑΡ. Θ. ΠΟΥΛΙΔΟΥ 6 , ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, 65201 ΚΑΒΑΛΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.