• Ελληνικά
  • English
PRAXIS

PRAXIS

Η PRAXIS είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός νεολαίας με έδρα τις Σέρρες και συνεργάτες/υποστηρικτές σε όλη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς που αγγίζουν τη Νεολαία, με στόχο να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους νέους καλώντας τους να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους εφαρμόζοντας πολιτικές Συμμετοχής, Συνεργασίας, Πράξης και Δράσης . Ιδρύθηκε το 1995 για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, τον πολιτισμό , τα media, την υποστήριξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, του προσφυγικού ζητήματος. (www.praxisgreece.com).

Το έργο της PRAXIS εκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως η ενεργός συμμετοχή , η Ειρήνη και η Συμφιλίωση, ο Εθελοντισμός, ο Διαπολιτισμικός Διάλογος. Επιδιώκει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ διαφόρων τομέων της κοινωνίας, όπως οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι διεθνείς ΜΚΟ, οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων και τα ΜΜΕ.

Η PRAXIS παρέχει δυνατότητα δημιουργίας ικανοτήτων για νέους για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Είναι πιστοποιημένος συντονιστής, στέλνει και φιλοξενεί εθελοντές EVS από το 1998. Διατηρεί ένα ισχυρό ευρωπαϊκό δίκτυο που επιτρέπει την πραγματοποίηση πρακτικών, σεμιναρίων, ευρωπαϊκών εθελοντικών υπηρεσιών και έργων νεολαίας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Διαθέτει επίσης μια ραδιοφωνική ζώνη, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα στον ραδιοφωνικό σταθμό (www.rodonfm.net ) με θεματικές εκπομπές που αφορούν τους νέους. Στο ηλεκτρονικό περιοδικό MEDIART, οι εθελοντές γράφουν άρθρα, σχόλια και απόψεις http://evs-mediart.weebly.com/
Ασχολείται με την Οργάνωση, συνεργασία και υποστήριξη εκδηλώσεων και ηλεκτρονικών εκστρατειών μέσω των μέσων mass media & social media προωθώντας κοινωνικά μηνύματα σε συνεργασία με παγκόσμιους οργανισμούς UNESCO, UNHCR , UN, UNEP, για τις καμπάνιες στις "Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Ημέρες".

Η PRAXIS συνεργάζεται με το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Σερρών, Τοπικό Πανεπιστήμιο, και άλλα ιδρύματα. Είναι μέλος της ίδρυσης της Anna Linch και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ )
Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της PRAXIS παρέχει πληροφορίες, ευκαιρίες και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου για τους νέους. http://vins2010.blogspot.gr/
Επιπλέον, η PRAXIS διοργανώνει δραστηριότητες και μαθήματα / εκπαιδεύσεις που απευθύνονται σε νέους πρόσφυγες που ζουν στην κοινότητα των Σερρών. Η συνεργασία με νέους πρόσφυγες σε δημιουργικά εργαστήρια, δραστηριότητες αναψυχής, γλωσσικές εκπαιδεύσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των νέων προσφύγων οι όποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τους υπολογιστές για να μοιραστούν κοινά ενδιαφέροντα.

Η PRAXIS δημιούργησε την εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων www.cleanthess.gr για την καθαρή πόλη από ενεργούς πολίτες.
Η Εφαρμογή “Thessaloniki City Games: είναι παιχνίδι για έξυπνα κινητά τηλέφωνα Το παιχνίδι περιλαμβάνει ιστορικά γεγονότα και μνημεία της Θεσσαλονίκης από τους Ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι σήμερα https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socialmind.Thessalonik... Οι Χρήστες της εφαρμογής "Thessaloniki City Games" παίζουν διαδραστικά "το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", το οποίο βασίζεται σε γρίφους για να ανακαλύψουν την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με έξυπνο και διαδραστικό τρόπο.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Πολιτικά/Έρευνα/Επιστήμη
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
praxis@praxisgreece.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Άννα Αλευρά
Τηλέφωνο Κινητό: 
6944263636
Διεύθυνση: 
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 19, 62124 ΣΕΡΡΕΣ

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.