• Ελληνικά
  • English
ADDART

ADDART

ADDART
Η AddArt είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία αφιερωμένη στις τέχνες και στον πολιτισμό. Ιδρύθηκε μόλις στις αρχές του 2014 (Φεβρουάριο) αλλά με έμπειρα και δυναμικά στελέχη να την πλαισιώνουν. Με έδρα την Θεσσαλονίκη και με πλούσιο πολιτιστικό καμβά η Addart δίνει το παρόν σε σημαντικές δράσεις. Παρέχει μαθήματα και σεμινάρια καθώς και προσθέτει «τέχνη» όπου της επιτρέπουν να βάλει την πινελιά της.
H AddArt είναι ένας οργανισμός που διαδίδει και συνεισφέρει στον Πολιτισμό και τις Τέχνες. Έχοντας ήδη εμπειρία στον τομέα των comics, του animation, board games, video games, ζωγραφική, γλυπτική και άλλων εικαστικών τεχνών, της αφήγησης και πολλά άλλα η AddArt είναι σε θέση να προσθέσει καλλιτεχνικές και πρωτοποριακές δραστηριότητες όπως και μηνύματα, συνεργαζόμενη με τους τομείς της εκπαίδευσης, τη διασκέδασης, της επανένταξης στην κοινωνία, κ.ά. .
Οι συγκεκριμένες μορφές τέχνης είναι γνωστό ότι διαμορφώνουν αξίες πέρα από τη δεδομένη χαρά της δημιουργίας. Μερικές από αυτές είναι η ομαδικότητα, η υπομονή, η εφευρετικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η διευρυμένη αντίληψη και οι τεράστιες προοπτικές εκμάθησης νέων δεξιοτήτων.
Όλα αυτά συνδιαμορφώνουν ένα μοναδικό δρόμο για να εδραιωθεί το μήνυμα ή το μάθημα σε εκείνον που επιδιώκουμε να το εμπεδώσει. Η Αddart είναι επίσης ικανή να εκπαιδεύσει και να μεταλαμπαδεύσει αυτές τις ικανότητες και τις επιμέρους τέχνες (το animation, τα comics,video games, board games την αφήγηση κλπ.), ενθαρρύνοντας νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να διαδώσουν αυτά τα εργαλεία σε όλους όσους θα ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν, όπως εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ανήσυχοι άνθρωποι, δημιουργικά άτομα, έφηβοι, παιδιά και πολλοί ακόμα.
Η AddArt είναι ένας οργανισμός με ικανότητα να διαδώσει κάθε ιδέα, μάθημα ή μήνυμα μέσω της τέχνης και των διάφορων μορφών της. Έχοντας την ικανότητα να εκδώσει, να παράγει film ή animation, να εκθέσει, να διοργανώσει event και πολλά άλλα.
Μερικές από τα δρώμενα της AddArt και των δημιουργών της που μπορούν να σας εμπνεύσουν για τυχόν συνεργασίες και κοινές δράσεις :
• Δημιουργία ειδικού τεύχους comic για παιδιά με διαβήτη σε συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με διαβήτη.
• Ένα χρόνο τμήμα animation stop motion στο τμήμα επανένταξης του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης.
• Σειρά παιδικού comic με θέμα το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό για ένα χρόνο στην εβδομαδιαία παιδική εφημερίδα Sport Day Kids.
• Δημιουργία animation spot για την διημερίδα εθελοντισμού της X.A.N.Θ.
• Δημιουργία εκπαιδευτικού animation για οικολογική Γεωργία χωρίς φυτοφάρμακα.
• Σειρά χιουμοριστικού comic με θέμα “'Άστεγη Ζωή” βραβευμένο από τον σύλλογο αστέγων Ελλάδος για την ευαισθησία και προσέγγιση στο θέμα.
• Δημιουργία επιδαπέδιου παιχνιδιού για παιδιά με θέμα την ανακύκλωση.
• Δημιουργία animation spot για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
• Strategic partner σε συνεργασίες στο εξωτερικό όπως Αγγλία, Μάλτα και Γερμανία με εικαστικά και επιμορφωτικά projects.
• Σεμινάρια animation, storytelling, comic και άλλων τεχνών σε εκπαιδευτικούς και όχι μόνο για να προσθέσουν στην εκπαίδευσή τους και στην δράση τους την τέχνη που τους αρμόζει τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
• Διοργάνωση και συνεργασίες σε events, εκθέσεις ,παρουσιάσεις ,festivals κ.α.

Μερικοί από τις συνεργασίες και τους συνεργάτες :
Δήμος Θεσσαλονίκης
Δήμος Καρδίτσας
Δήμος Σερρών
Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Nεολαίας 2014
Ε.ΚΕ.ΒΙ.
ΧΑΝ Θεσσαλονίκης
UNESCO Σερρών
Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με διαβήτη
Παιδιά Εν Δράσει
Αρωγή Θεσσαλονίκης
Now We Move Πανευρωπαϊκή Κίνηση Ενάντια στον Καρκίνο
Φιξ in Art
Consilium Education and Training Ltd Malvern UK
Jugend- & Kulturprojekt e.V. Dresden Germany

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Τέχνες και πολιτισμός
Οργάνωση: 
Non Profit Organization
Τομέας: 
Private Company
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
addartngo@gmail.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Δημήτρης Σαββαΐδης
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2310244082
Διεύθυνση: 
ΕΡΜΟΥ 1, 54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.