• Ελληνικά
  • English
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το College Year in Athens /ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ. είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός πανεπιστημιακός οργανισμός με έδρα στη Βοστώνη, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 1962, παρέχοντας πανεπιστημιακά μαθήματα στις κλασσικές σπουδές και στις κοινωνικές επιστήμες με έμφαση στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.
Μέσα στα 57 χρόνια της ιστορίας του, περισσότεροι από 9.000 αμερικανοί και καναδοί φοιτητές σπούδασαν στο College Year in Athens τον ελληνικό πολιτισμό και γνώρισαν τη νεώτερη Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς τους απόφοιτους είναι τώρα καθηγητές ελληνικών θεμάτων σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και του Καναδά.
Από το 1997, το College Year in Athens εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το θυγατρικό του εκπαιδευτικό οργανισμό Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙ.Κ.Ε.ΜΕ.Σ.), που λειτουργεί με δικούς του καθηγητές και δικές του ακαδημαϊκές εγκαταστάσεις - εκτάσεως περίπου 1.200 τ.μ. στην Πλατεία Σταδίου 5, πλάϊ στο Καλλιμάρμαρο. Η διδασκαλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα πλην βεβαίως των μαθημάτων εκμάθησης των νέων ελληνικών.
Ο ετήσιος αριθμός φοιτητών του CYA ανέρχεται κατά μέσο όρο στους 500, οι οποίοι, μετά το τέλος της σπουδών τους, γίνονται δια βίου πνευματικοί φίλοι της χώρας.
Ο οργανισμός έχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από εξέχοντα μέλη του ελληνικού και αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπικός πανεπιστημιακός οργανισμός
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
programs@dikemes.edu.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Πέγκυ Μυρεσιώτου
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2107560749
Διεύθυνση: 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΔΙΟΥ 5, 11635 ΑΘΗΝΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.