• Ελληνικά
  • English
ΑΡΩΓΟΣ

ΑΡΩΓΟΣ

Ο ΑΡΩΓΟΣ είναι πολιτιστικός οργανισμός με έδρα τη Πρέβεζα. Είναι εγγεγραμμένος στην Πύλη Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μελών.

ΣΚΟΠΟΙ:

1. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πνευματικού πλούτου της Ελλάδας.

2. Ενίσχυση της πρόσβασης στην γνώση και την εκπαίδευση.

3. Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Η αποστολή μας είναι να εξοικειώσουμε το κοινό με την ιστορία και την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσω δράσεων θέλουμε να αναβιώσουμε, να αναδείξουμε και να ερμηνεύσουμε τη τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, τα καινοτόμα προγράμματα μας θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον προς όφελος του τοπικού πληθυσμού και της κοινωνίας γενικότερα. Κεντρικός σκοπός του ΑΡΩΓΟΥ, είναι η σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο για την επίτευξη οικονομικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, στοχεύουμε να καταστούμε δυναμικός μηχανισμός για την αναβάθμιση και την αειφόρο ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της συνεργασίας μας με την κοινωνία των πολιτών και της ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών για την επίλυση προβλημάτων στις σύγχρονες πόλεις. Ένας άλλος στόχος είναι η παρακολούθηση, η έρευνα και η αξιολόγηση πολιτικών και δημόσιων ζητημάτων, εκδηλώσεων και εννοιών που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά προϊόντα. Όραμά μας είναι η διερεύνηση της ιστορίας του παρελθόντος μας προκειμένου να επηρεάσουμε οικονομικά και πολιτιστικά την βιωσιμότητα στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Προσβλέπουμε στην μακροπρόθεσμη πολιτιστική και οικονομική βιωσιμότητα σε περιοχές χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Πεδίο δράσης: 
Πολιτιστική κληρονομιά, Τουρισμός, Εκπαίδευση,
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@arogos.org & glambrakoulis@yahoo.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Λαμπρακούλης Γεώργιος
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2682400873
Διεύθυνση: 
Μαλάμου 1, 48100, Πρέβεζα

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.