• Ελληνικά
  • English
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ


Οδηγούμαστε από μια μεγάλη ιδέα:
οραματιζόμαστε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο Προσκοπισμός είναι εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) με 25.000 μέλη μετρά άνω του ενός αιώνα (109 χρόνια!) ζωής και δράσης στην Ελλάδα.
Ο Προσκοπισμός βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ευθύνη και ηγεσία των Ενηλίκων Στελεχων του. Μέσα από τα 350 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει από την ίδρυση του την προσωπική ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας έμπρακτα στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν και δρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Όλα αυτά οφείλονται στην εκπαίδευση και στη δέσμευση χρόνου των ενήλικων εθελοντών.


Οι Πρόσκοποι:
- Ενδιαφέρονται ενεργά για την υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων και κάνουν δράσεις προσανατολισμένες στην αποτροπή της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτησιογόνες συμπεριφορές και συνήθειες. Πραγματοποιούν μάλιστα δράσεις ευαισθητοποίησης των νέων πάνω σε θέματα διατροφής, άσκησης και υγείας.
- Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η μετανάστευση και η φτώχια και κάνουν δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν για τη σπουδαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγκαιότητα της παγκόσμιας ειρήνης και να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα επιβιώσης.
- Πραγματοποιούν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, την ανακύκλωση, την αναδάσωση, την πυροπροστασία και εκπαιδεύονται από φορείς, για να μπορούν να είναι χρήσιμοι σε περίπτωση ανάγκης.
- Συμμετέχουν στα κοινά, είναι δηλαδή οι ίδιοι ενεργοί πολίτες που προσπαθούν συνειδητά να επηρεάσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι πραγματοποιώντας δράσεις ωφέλιμες για τους νέους, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Περιβάλλον
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
ΝΠΙΔ
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
nefstathiou@sep.org.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Μαρία Μπένα
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2107290046
Διεύθυνση: 
ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 1, 11635 ΑΘΗΝΑ

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.