• Ελληνικά
  • English
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ"

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» είναι διαδρομές διαπολιτισμικού διαλόγου, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με αφορμή την ελιά και επίκεντρο τη Μεσόγειο της Ελιάς. Είναι μια «γέφυρα» που ξεκινά από την Ελλάδα και επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου για να μεταφέρει τα μηνύματα της ελιάς και να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Φορέας υλοποίησης των δραστηριοτήτων είναι το Δίκτυο και ο ομώνυμος Πολιτιστικός Οργανισμός, μη κερδοσκοπικός, μη κρατικός οργανισμός, οι οποίοι από το 1998 μετουσιώνουν σε πράξη μια καινοτόμο έκφραση πολιτισμού και συνάμα εναλλακτική πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές. Οι "Δρόμοι της Ελιάς" μέχρι σήμερα έχουν διανύσει μια πορεία 160.000 χλμ. διαπολιτισμικού διαλόγου σε περισσότερες από 25 χώρες καταγράφοντας και προβάλλοντας αυτή την διαχρονική πολιτιστική παρακαταθήκη: τον πολιτισμό της ελιάς, κομμάτι του μεσογειακού πολιτισμού.

Το ετήσιο πρόγραμμα των Δρόμων της Ελιάς πραγματοποιείται από μια πολύπλευρη επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με μέλη του Δικτύου και συνεργαζόμενους φορείς σε όλες τις μεσογειακές χώρες.
Οι «Δρόμοι της Ελιάς», μια πρωτοβουλία βασισμένη στην αγάπη για ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία αλλά και στην επιθυμία για επικοινωνία και διάλογο, αναγνωρίστηκαν επίσημα το 2003 από την Unesco ως Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή Διαπολιτισμικού Διαλόγου & Βιώσιμης Ανάπτυξης και το 2005 ως Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι δύο σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν τη δυναμική αυτής της δύσκολης προσπάθειας και ενθαρρύνουν όσους την ξεκίνησαν και μοχθούν για την επίτευξη των στόχων της.

Πεδίο δράσης: 
Τέχνες και πολιτισμός, Διαπολιτισμικός διάλογος για την βιώσιμη ανάπτυξη
Οργάνωση: 
Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@olivetreeroute.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Maria-Enejda Dalipaj
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2721095620
Διεύθυνση: 
ΛΕΩΦ. ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ - ΟΔΟΣ ΝΤΑΝΤΗ, ΒΕΡΓΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.